Tir N`a Noir revisited
Kolbein Falkeids tekst, musikk av Vamp, dere kjenner den sikkert. Lett å bli inspirert av Vamps keltiske harmonier. Og Tir N`a Noir ? Betegnelsen på et huldreland i havet, et salig lykkeland i følge keltisk mytologi
Utstyr
  • Canon Eos 650
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeKonica Infrarød s/h
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger395
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_42440} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Fred S.

Har lagt ut dette bildet før, et av de første jeg la ut på dotten.bilde nr. 37942 Men litt har skjedd siden da, har f.eks. lært meg å begrense trangen til å bruke effektfiltrene på PS. Noen tanker om hva i PS som er ''hjelpemidler'' og hva som er ''manipulasjon'' orker jeg ikke å lufte her, men de finnes. I alle fall, har skiftet ut den kalde blåtonen, Tir N`a Noir er tross alt et sommerland. Bildet jeg henviser til var sterkt'' sminket'', dette er som jag laget det i mørkerommet, bortsett fra den brune tonen da. Så kan en jo bare spørre om den er resultat av et ''hjelpemiddel'' eller ''manipulasjon''.
(Og er den ''effektmakeri ? )
vh FredS
Ragnar T.

En bra och fin bild tycker jag men den vita glänsande stenen i nederkantens vänstra sida tar bort en del av uppmärksamheten som borde ligga på flickan i stället.
Ide´n med bilden är jättefin och jag hade nog provat med en del olika kompositioner där jag hade fått mer siluettkänlsa där man hade sett hennes konturer mer genom linnet. Hade nog gått närmare med ett vidvinkelobjektiv tror jag, kanske en 24 mm. Jag får inspiration av denna bilden så när det blir sommar skall jag nog se om jag inte kan göra något åt det...

MVH/ Ragnar
Hans-Einar O.

Liker godt bildet, Fred. Det inngir en drømmeaktig atmosfære som tittelen også henspeiler på. Å gå inn på en diskusjon om PS vet jeg ikke om jeg skal, har vel litt for liten greie på akkurat det. Problemet når en kan litt for lite er vel at en ofte har en tendens til å lesse på for mye effekter.
Her har du iallefall fått til et vakkert bilde som er severdig. Blir ikke helt enig med meg selv om steinen i nerkant skal være med.
Mvh Hans
Kjetil N.

Flott bilde. Bedre enn den forrige versjonen. Enig med HEO ang. bruk av bildebehandlingsprogrammer.
Steinulf L.

Enig med HEO. For mitt eget vedkommende, som aldri har vært i et ekte mørkerom er det fristende å prøve alle effektene som kun ligger et tastetrykk unna. Vi bør vel egentlig lære å beherske oss. Det viktigste er at man har et motiv og en god komposisjon, slik at man har noe å formidle. Satt på spissen, så er kanskje alle effektene en 'sales pitch' på noe som ellers ikke er så veldig bra. Jeg synes dette er et nydelig bilde.
Henrik Eidem K.

Virkelig stemningsfullt og flott. Hadde ønsket meg månelys istedenfor sol :-)

|-| e |\| r | K
Lars-Anders M.

Meget fint motlysbilde. Stå på.
Espen L.

Hei Fred, Likte absolutt denne versjonen fremfor bilde nr. 37942. Er stor Vamp tilhenger så tittelen gjorde meg med en gang nyskjerrig. Bildet gir en herlig følelse av hulder og hulderland. Vamp's neste plate cover?
Jeg er enig med andre her om at steinen nederst til venstre kanskje burde fjernes?
Fred S.

Takk for kommentarer. Steinen var ''an eyesore'' for enkelte i forb. med den første varianten også, men jeg har av en eller annen irrasjonell grunn bestemt meg for at den bør være slik. Mer silhuettvirkning er det i bildet jeg henviser til her, men jeg foretrekker denne mykere varianten.
vh freds
Tom A. T.

Syntes dette ble mye bedre enn det forrige. Harmonisk fargebruk som gjør bildet mer behagelig å betrakte .
mvh Tom T
Avsluttet .

Jeg likte dette bildet veldig godt, det eneste jeg merket meg var det at personen burde stått med ansiktet ut mot vannet. Jeg tror kanskje det hadde gjort bildet litt mer mystisk, litt drømmende..
Reidun G.

Nydelig og drømmende Fred.
Reidun
Stein Rune B.

Drømende og kreativt.
Ett godt bilde
Mehrzad G.

Flott bilde. Enig med SRB.

mvh Mehrzad
Jóhann Á.

Hei Fred!
For meg blir det akkurat det samme om du tilføyer effekter i det mørke eller det lyse rom. Mer behagelig fram om PC'n men ikke så ''spennende''.
Bilde: Liker nok denne varianten av de to. Syns dog at figuren blir veldig midtstillt i bildet, liten spenst. Virker litt flatt i tonene men innser at lyset er vanskelig i bildet.
Var først litt uenig i at jenten ''kom'', ville at den så utover havet. Men hvis det er huldra som kommer så...
Ole Martin E.

Hei, ja jeg likte dette bedre jeg også. Mye pga alle effektene. Du har blitt flinkere til å begrense deg. Jeg ville ha tatt bort steinen. Mvh Olemartin
Fred S.

Takk for kommentarer igjen. Ja, dette med i hvilken retning modellen skal vende seg er muligens et tema, men ikke for meg i dette bildet. ''Den lengtende'' som stirrer utover havet og vente stemmer ikke med teksten i sangen. Midtstillingen, Johann, faller 100 % naturlig for meg i dette bildet. Og joda, Ole Martin, har lært meg begrensningens kunst både på det ene og andre området etterhvert.
vh Fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu